Senaste inläggen

Av Jessika Möller - 27 augusti 2011 08:53

Vaknar lätt ledbruten.


Det finns dom som super sig redlösa till 05, spyr i buskar och vaknar bakis med byxorna ut å in. Tänk så oerhört 2010.


Bli förälder, anordna barnkalas för 16 barn och voila! du vaknar ledbruten utan koll på tid och rum. Billigare och snällare mot kroppen. Ja, förutom stressmage och hjärtslagen då.


Men idag lämnar jag barnen hemma. Idag ska jag på modemässa med en väninna. Ett gäng timmars frihet från tjatmaffia, plock-VM och nerspillda kök.


Frågan är, vad fasen har man på sig när man drar på modemässa? något piffigt kanske? vad är piffigt nuförtiden? hett? mode? eh.....?


Kanske inte mjukisbyxorna och den urblekta Exodustishan då.


Kanske inte finklänningen i 50-talsstuk och höga klackar heller. Högt och lågt. Fasen, nu blev det jobbigt här.


Har en urväxt, utblekt tuppkam som lever sitt eget lilla liv däruppe på skallen. Att ha mössa funkar inte riktigt. Ja, om jag inte vill dö på kuppen då.


Sminket. Trolla bort en mörk ring eller två. Se lite pigg och fräääsch ut. Hur?


Detta blir en utmaning people.


Men klarar man av barnkalas, morgonrutiner, syskonbråk, trots och evighetsplock så borde man väl klara av att ta på sig något inför en modemässa. Visst?


Hjälp...

ANNONS
Av Jessika Möller - 26 augusti 2011 21:37

Tänk så trivsamt.


Man tycke sig ha koll på läget och hade förberett frosting och godispåsar. Trots en smula stressad, kände jag ändå att visst sjutton kan man än.


Plockade upp en Lillsessa från skolbussen. Kramkalas och sådär.


- Jo, förresten. Det kommer 5 barn till på kalaset. De sade det på skolan idag.


Paniken bröt ut. Vartenda por i kroppen skrek rakt ut. Hjärtat ville slå sig ur bröstet och ilskan steg.


- Meh! det stod ju på lappen "ring SENAST torsdag", det stod det. Klart och tydligt stod det det! åh, vad jobbigt..jag orkar inte. Jag blir gaaalen! nu måste jag handla IGEN. Och klockan går. Å inte har jag hunnit tvätta håret ens. Har mössa på mig. Fortfarande!


Hämtade upp en son på skolan, slirade in på City Gross parkering, kutade in, trampade morrande bakom par som slött och äntligen-helg-mässigt småpromenerade därinne och klurade på om de skulle äta kyckling..eller kanske en trevlig bit entrecote? tramp,tramp, men vaffan!


Vässade armbågarna, sicksackade mellan strosare, hoppade över barnvagnar, groundkickade tant Sigrid som letade kattmat i gång 43 och smet före en Åke som månadshandlat på en lönehelg och drog tre matvagnar framför sig.


- JAG SKA FÖRST! BARNKALAS OCH 5 OBJUDNA SOM DYKER UPP! DU HAJJAR VÄL ÅKE,VISST?!


Åke hajjade och nickade medan han imponerat såg mig hiva fram City Grosskortet, snabbare än kungen stavar till får.


Ja, det hade kunnat gå till så. Om inte jag hade tagit chansen att andas en smula medan Åke (han såg ut som en Åke!), lastade upp grej efter grej.


Tillbaka ut till bilen, plocka upp en tonårspolare och hem. Fixa fler godispåsar, medan mannen med Skägg städat tokfint. Blåsa ballonger och se till att Lillsessan blev ombytt. Plocka fram korvbröd och kyla ner läsk. 17:25 rusade jag iväg och bytte om. 17:30 kom barnen, en efter en. PUH!


Nåväl.


Kalaset gick bra. Det var total mayhem och muffinspynt i varje vrå när kalaset var slut. Men det lät på ungarna som om de var nöjda och Lillsessan var toknöjd.


Jag och Skägglot skålade i vin efter att barnen drog och kalaset blivit undanstädat. Tröttman total.


Nu. Att självdö i en soffa med raggsockor på.ANNONS
Av Jessika Möller - 26 augusti 2011 14:33

Att åka och handla attiraljer till dotterns kalas, utan inköpslista är ingen vidare idé. Speciellt inte om man är ute i sista minuten. Självklart var det precis så jag gjorde imorse, samma dag som kalasandet ska ske.


Mössan på sniskan (för att det inte hanns med något hårfix imorse) och irrande fötter, medan hjärnans mentala lista prickades av. Glömdes. Fick springa tillbaka. Glömde det där andra. gå tillbaka igen.


Självklart handlades det 8 liter dricka att kånka på när man åker ensam till affären. Hade det varit tävling om vem som bar tyngst, så hade fasiken jag stått på prispallen med förstapriset dinglandes från halsen. Men inte fan fick jag nåt pris där jag kånkade ut kassarna till bilen.


Mötte istället en gubbe som just grävt i soporna efter pant, som flörtade med mig när våra ögon möttes. Fick mig verkligen att känna mig ung, fräsch och het. (eh)


Sen kan man åka hem med alla varor, packa upp dom, sitta och göra iordning sjuttielva godispåsar och komma på att man om 20 minuter ska vara i stan och möta upp en tjej för att köpa hennes skinnjacka.


Så det gjorde jag också.


Fix av sömnpåsar & rufsfrisyr hanns ej med, utan tillbaka till bil, in till stan, vänta på tjejen, se treevlig ut och köpa jackan, hem igen, kasta i sig lunch sådär stressat och snällt mot magen innan man vispar grädde och stänker hela väggen full. Torka, torka och muttra galet less.


Nu ska jag sitta ner i hela två minuter, skriva detta blogginlägg och sedan kasta mig iväg för att hämta barn ett vid bussen och barn två i stan.


Hinner vi hem före halv fyra, så ska jag dricka kaffe, äta mellanmål, fixa fejs och byta om innan kalasfixet sätter igång.


Halv sex kommer alla barn.


Andas. Hur gjorde man det nu igen?

Av Jessika Möller - 26 augusti 2011 06:20

Så var det det där med Lillsessans kalas.


Det blir inte 30 ungar och de ska inte sova över. *phu!*


Munnen sade: - Nä, vad synd!, medan hjärnan dansade marengue med avsparkade tofflor. Tackålov för det!


Så det blir 12 barn alltså. Ett gäng utav dessa är barn jag inte känner, från lillfisens nya skola. Döläskigt där! (innebär en bunt nya föräldrar att inte veta hur man ska ställa sig till.)


Det ska dekoreras muffins och grillas lite korv. Bad om det blir finväder och filmtitt om det hinns med.


Listan av dagens inköp blir lång. Timmarna av sömn har inte blivit så lång.


Nu håller vi tummarna hörrni, att inga barnskador sker, att muffinsdekorationerna blir en inte alltför kletig historia, att barnen inte blir osams och att tanten tar sig levande ur proceduren.


Amen. 


Av Jessika Möller - 25 augusti 2011 22:29

En morgon efter att ha skjutsat ungarna till skolorna, beslöt jag mig för att lyxa till morgonen och tog mig till Amandas i Fyrislund (Uppsala) för frukostbuffé.


För 95 kronor erbjuds ett dignande frukostbord med allt vad en frukostälskare kan tänkas vilja ha. Frukosten serveras 06-09 Må-Fre och 07:30-10 på Lördagar och Söndagar.


Jag kastade mig in 08:55, med risken att bli utan frukost, men det var inga som helst problem utan de dröjde lite med att plocka undan tills dess att jag hade tagit frukost.


  Jag valde färskpressad juice, färskt bröd, scrambled eggs, kokt ägg, yoghurt m. musli, pålägg, kaffe och en bit kladdkaka till efterrätt. Ska det lyxas, så ska det!

 

Restaurangen var fräsch och fin, möblerna bekväma och färgsättningen snygg. Just denna vardagsmorgon var de enda bordsgrannarna ett gäng gubbar från något företag.


Kände att hit skulle jag gärna ta mig för frukost fler gånger och författa. Är det såhär lugnt och såhär god frukost som erbjuds, skulle jag kunna sitta här länge på morgonen.


Amandas har även en väldigt bra lunchrestaurang, dit många utav mina vänner går och ger gott betyg på deras mat. Lunch: Må-Fre 10-14:00.


Hursom helst.


Efter att ha ätit mig mätt behövde jag besöka toaletten och hänvisades en trappa ner. Där imponerades jag stort av inredningen! lyxigt och fräscht, wow!


(klicka på bilderna för att förstora dom!)


 

Hallen utanför toaletten. Lugna sköna färger, rent och fräscht.


 

Här kan man med lätthet sitta och vänta på sin tur!


 

En vacker lampa i ena hörnet, bredvid hallspegeln.


 

Bra ljus, stor spegel och snyggt!


  

Toaletten. Oerhört fräsch, rent och vackra små ting att kika på när man sitter på tronen.


Jag blev så till mig efter besöket på toaletten att jag var tvungen att berömma personalen. Det imponerade stort på mig.


Så låt inte summan av 95 kronor hindra dig från att avnjuta Amandas frukostbuffé någon morgon. Det är värt vartenda krona, jag lovar.


Amandas anordnar dessutom choklad & avecprovningar, dryckesprovningar, har en fantastisk mat & vinstudio för kick-off,företagsfest m.m Som om detta inte vore nog, finns festvåning att hyra och ligger i samma byggnad som Hotell Fyrislund, så för den som vill kan man ju även boka ett hotellrum där. Nära och bra till restaurangen! =)


Amandas ligger nära påfarterna till E4:an, på gångavstånd till IKEA och lagom avstånd till Uppsala City.

  Karta lånad från Hotell Fyrislunds hemsida.

 

Hit ska jag absolut återkomma fler gånger!

Av Jessika Möller - 25 augusti 2011 07:57

Klockradioplinget.


Det som får en såsig klump av kropp att per automatik slå av, sätta sig upp och ta på raggsockorna. Hasa sin klump av hud & blodmassa till badrum, där morgonpinket sker. Fumla efter toarullen och välta hudcreme och roll on i golvet. Sucka tungt på det.


Kaffetarmen.


Samma automatik släpar hudklumpen över iskalla golv och ner till kaffebryggaren. Sucka tungt över jobbigheter som:


  • Att kaffet i burken är slut och jag måste öppna ny kaffepåse, fylla på burk, tejpa kaffepåse. Aktivering = Ogilla.
  • Att det är sjukt kallt & fleecemorgonrocken hänger i badrummet. En trappa upp.
  • Att gårdagens kaffeslatt i termosen är fisljummen och smakar blaj.

Så trycker man på on och kaffebryggandet tar sin början, medan man med rynkad näsa dricker fisljummet gårdagskaffe. Sådär i hopp om att dubbelseendet och vakenheten ska komma. Det är ju ändå kaffe. Fast inte.


När kaffet så äntligen är klart, häller man upp, häller i och inväntar kaffetarmens signal till hjärnan som härmed förklarar Fru Möller vaken. Tar kopp två och inväntar detsamma. Kopp tre och man gäspar sig igenom processen. Kopp fyra och där hostar systemet igång. Tar en flaska Kick Up för dagens vitamininjektion och låtsas känna sig pigg.


 


Morgonrutin.


Väcka barn ett och barn två med ljuv bullmammaröst, som skulle få en äppelkäck Pernilla W grön av avund. Få ett mummel till svar.

Göra om proceduren med ett käckt "upp å hoppa!" Få ett mummel till svar.


Svälja irritationen och diska en smula.

Hojta till med betoning på "kom igen nu, vettja". Mummelsvar från säng ett & säng två. In i badrum, vika lite tvätt. Ut ur badrum, plocka fram frukost. Titta på klockan och "nu MÅSTE ni kliva upp, faktiskt!"


Mumlet har bytts till "Jag SKA!" och "Meh, jag kooommer.."


Mammatrampa på trägolv, mammaplocka gårdagens kvällsfika på vardagsrumsbordet och bullmammerösten är spårlöst försvunnen. Pernilla W andas lättat igen.


"- Sätt fart nu! klockan bara rinner iväg och nu jävlar MÅSTE ni kliva upp!"


Såsiga barnkroppar sitter i sängarna med gäspande munnar, medan man kollar klockan & plockar fram frukost. Såsiga barnkroppar tvingar sig upp i stående ställning. Tar låååångsamt på sig kläderna. Man andas. Med magen.


Sådär.

Tröttruffsiga barn äter frukost och en man med skägg hasar in i badrummet efter morgonpuss på en magandande fru, med en smula överkonsumtion av koffein i systemet. Lite speedat och lite försent inses behovet av frukost.


Åkadags.


Samma sekund som det är dags att åka, letas det strumpor, påminns om frukt/tjocktröja/lappar/skolväska/busskort och "JA, jag kommer! ska bara..." ungefär 15 gånger och magandandet går sisådär i processen. Puss å hej leverpastej och familjen åker iväg.


Tystnaden.


Och klumpen av hud och blodmassa har vaknat till en Torsdag.


Vad fasen hände egentligen?Av Jessika Möller - 24 augusti 2011 22:15

Plö.


Det är liksom lite på det stadiet just nu när det kommer till att författa fina blogginlägg.


För samtidigt som jag vill "blow you guys away" med snärtiga anekdoter och imponerande ordföljder, försöker jag författa ett personligt brev och leva ett liv in riil lajf därute.


Det där med personligt brev är en knivig sak.


För jag vill liksom lyfta fram mina kvalitéer, skriva ärtiga ord och imponera så att brevet får mottagaren att stoppa pressarna och utropa Henne ska vi ha! lättare sagt än gjort, tycker jag. Så jag skriver, muttrar, raderar och skriver igen. Men jag ska bli klar med det, skicka in ansökan till utbildningen och sen bita naglarna trasiga tills dess att jag får svar.


Sen var det det där med verkliga livet.


Svära lite över att barnen använder handdukar en endaste gång och sedan droppar dom på golvet så att man får tvätta om. För mammor älskar ju att tvätta.


Sno lite kramar av samma barn och hinna säga att man älskar och är en stolt mamma. Trots tvättberg och tjatigheter.


Fylla i lappar och påminna om gympapåsar och planera veckomatsedel. Gäspa över kaffekoppar och köpa fästingmedel till en katt. Ta sig tid att andas med magen när Tonåringen är extremt tonårsstinn. Drömma om en vovve och längta till den där utomlandssemestern i Oktober. Tjuväta av kvarglömt lördagsgodis, när ungarna inte ser och träffa vänner då och då.


Men jag ska sova nu,vakna utsövd imorgon, ta en kaffe, skjutsa barn, skriva klart och skicka iväg utbildningsansökan, äta lyxfrukost och SEN...


..återfå min Mojo.


Ska vi säga så?Av Jessika Möller - 24 augusti 2011 15:39

Lillsessan ska ha kalas på Fredag.


Inbjudningar skulle hon minsann ordna själv och man är väl inte sämsta morsan ever, utan tillåter såklart detta. Planen var klar. Om det inte är för kallt ska pool erbjudas. Sedan ska det dekoreras muffins, bjudas på grillad korv och varm choklad med vispgrädde.


Mannen med skägg föreslog att det kanske kan vara smart att bjuda hela klassen, då det är en ny skola och allt. Ett bra sätt att lära känna polarna liksom.


Så kom hon hem från skolan.


Har bjudit hela årskurs fyra. (say WHAT?!) Sagt att alla som vill får sova över.


Jag ser framför mig drygt 30 ungar som dekorerar muffins och somnar sockerstinna och nykräkta klockan 05:30, Lördag morgon.


Joråsatt...

Presentation


Denna lilla pusselbit har ord som behöver skrivas. Vill du läsa dom, så välkomnar jag dig. Om inte, önskar jag dig en fin dag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogg Topplista

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pusselbiten med Blogkeen
Följ pusselbiten med Bloglovin'

Tassavtryck här!

Ping


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se