Alla inlägg under september 2011

Av Jessika Möller - 21 september 2011 11:21

Nu sitter jag i första klass vagnen, som ska ta mig till Göteborg, Bokmässa och mina fina vänner.


Toalettbesök: 7 gånger sen jag vaknade 05:30.


Matintag: Grötfrukost, lyxfika och inväntar nu en trerätters på tåget.


Äntligen börjar resnerverna lugna ner sig och jag kan slappna av. Vet inte vad det är med mig, men såfort jag ska iväg själv på något blir jag alldeles nipprig & besöker toa ett otal gånger. Detta trots att det är något jag vill göra.


Har lånat dotterns lilla miniHP och har gratis internet på tåget. Det gillas.

Datorns kamera är dock allt annat än bra. Esteten inom mig kräks.


O, well.


I-landsproblem kallas det visst.


  Här är jag, hejhej!

 

Snart kommer maten, vilket låter bra för jag är ashungrig!


Pöss

ANNONS
Av Jessika Möller - 21 september 2011 06:03

Idag sticker jag till Göteborg.


Gårdagkvällen bestod i att yra runt, leta kläder, packa i, ångra sig och packa ur för att sekunden efter packa i samma igen. Högklackat, ja? nä? jo, ifall att. Kavaj? nä..eller? mja, kanske att..nä, förresten. För tänk om jag skulle komma ner till Göteborg och ångra det där plagget som inte fick följa med. Hemska tanke..


Samtidigt har sessan ryckt i navelsträngen. Sådär kännbart eftersom jag ska åka bort. Trotsat lite extra, testat lite mer och velat vara nära, nära mest hela tiden. Som om jag skulle stanna borta en hel evighet.


Jag pratade med Tonårstrollet igår om att jag åker bort idag.


- Skönt att du åker bort några dagar.


- Meh? kan du inte låtsas att du kommer att sakna mig och säga som sessan: "näe, åk inte.."


- Varför skulle jag det? du ska ju iväg och göra något roligt. Det är väl bra?


Åh. Fantastiska unge.


Just nu såsar jag över kaffet. Strax sparkar morgonrutinerna igång, samtidigt som jag ska hinna duscha och fixa iordning mig. Försöker intala mig själv att inte stressa. Att ta det lugnt, så att det inte slutar med att jag likt en blöt fläck skvalpar omkring på sätet där i kupén.


Jag drar till Göteborg idag.


Jävlar så kul det ska bli!

ANNONS
Av Jessika Möller - 20 september 2011 20:31

I min skalle är det ett konstant babbel kring allt jag möter. Jag är en typisk filosof som gillar att registrera saker och ting runtomkring mig och genast händer en hel del i huvudet. Som om det satt en hel bunt av mini-jag och hade världens diskussioner innanför pannbenet.


Ponera tillexempel att jag åker tåg.


- Fasen det var lite obekväm stol att sitta i detta.


- Men skönt ändå att komma iväg. Nu är det bara jag, iväg på resa.


- Jaha, ska han sitta mittemot mig nu? måste jag ju flytta på fötterna. Fan vad obekvämt det blev nu då.


- Ögonkontakt? jaha, är det tänkt att man ska säga något nu? Som vaddå? nä, kanske bara låter knäppt att ba, "jaha, då är man på väg"..no shit liksom. Vi sitter på ett tåg.


- Vart gjorde jag av tågbiljetten nu då? inte där..alltså säg inte att jag..ah, där.. skönt..jobbigt om man hade blivit avkastad ju. Ringa hem och "ah, hej...jo, såhärva..kan du hämta mig.."


- Ah, där kom konduktören. Gud vad glad han var nu då? han kanske precis har pratat med sin tjej. Eller kille kanske? nä...inte tror jag..fast, man vet ju inte..


- Bra där. Att jag mötte hans leende.


- Nu ska jag se lite världsvan ut. Fasen vad många det var som hade datorer med sig. De jobbar säkert. Skriver hemliga dokument å grejer. Tänk om nån skulle sitta och porrsurfa på tåget? näe..han lär ju inte göra det. Världvan var det..nä, boken "dyngkåt och hur helig som helst" funkar inte. Skriva lite kanske? se lite författarmässig ut? lite sådär "äh, jag åker tåg och skriver. Det är så den här bästsäljaren kom till"


- Undrar när dom öppnar bistron? sippa på ett glas vin kanske? näe...tänk om jag blir illamående då. Men en bit choklad? gud, så gott.


- Åh, jävlar vad snygga stövlar hon hade. De är bergis high fääätjön inköpta på en weekendtripp i NY. Varför tog jag tennisdojjorna för? "mm, hej det är jag som är lantisen på tåget".


- Äh, vad larvig jag är. Slappna av, människa!


- Fan, behöver fisa. Det får bli en smygis. En tyst en. Och sen, snabbt ner med skinkorna och kväva. Så doften inte släpps ut.


- Trött blev jag. Kanske man skulle luta sig tillbaka? slumra en stund. Bara jag inte dregglar..eller snarkar!


- Ja, snyggt. Vakna med torkat dreggel och sminket nersmetat lik Alice Cooper. Jättevärldsvant och bra.


- Undrar vad de gör hemma nu...


- Äh, de klarar sig. Jag är på resa här.


- Usch, den där fisen smet upp litegrann ändå. Hoppas ingen annan känner det...


Ja, lite så skulle det kunna se ut i mitt huvud.


Gud, så frisk jag känner mig efter att ha delat detta med er.


Verkligen.


Av Jessika Möller - 20 september 2011 08:58

Skjutsade en dotter till skolan.


På vägen dit, passerade vi en ung kvinna som gick längs vägen. Hon piffad till tänderna i moderiktig tunn jacka, tunna tights och skyhöga klackar. Hennes hår låg i perfekt symmetri med jorden (något Ernst hade sagt om han hade sett henne. Får jag för mig iallafall.)


När vi kom fram till skolan började det att regna. Pusskalasade dottern hejdå och åkte därifrån. På håll såg jag den unga kvinnan gå längs vägen och mammatarmen i mig slog till. Inte ska hon behöva gå i regnet efter otalet timmar av fix framför spegeln. Det såg inte så varmt ut heller. Klart man erbjuder skjuts i varm bil istället.


Saktade ner och vred ner rutan. Den unga kvinnan såg förvånat åt mitt håll.


- Godmorgon! det såg kallt ut det där. Hoppa in så kör jag dig till busshållplatsen, vettja!


Den unga kvinnan ögnade mig och rynkade på näsan. Ja, ni hörde rätt. RYNKADE PÅ NÄSAN.


- Eh, nä...skulle inte tro det va....


Detta följdes av ett snorkigt fnys.


Jag förbisåg detta och frågade:


- Så du blir hellre blöt i regnet än åker varm bil ner till busshållplatsen?


- Eh, ja...jag sätter mig inte i en bil med vem som helst...


Ha. HAHAHA.


"Med vem som helst". Som om jag vore våldtäktskärring ute efter att slakta modefrälsta fruntimmer.


Få se här nu.


Jo, det är klart.


Det spelades ju Alice in Chains i högtalarna. Jag är 155 cm lång och väger 45 kg. Hade en nercabbad mohawk och skinnjacka på mig. Akta er!


När jag åkte därifrån blev regndropparna skitstora.


Jag skrattade hela vägen hem.


Sådär läskigt som bara farliga bonnkärringar kan.Av Jessika Möller - 20 september 2011 06:27

Blott 10 grader utanför fönstret denna morgon.


Till morgonkaffet blir det glimtar av sommaren som var. Inte för att sprida salt i de frusna såren, utan för att värma dom. Vilken fin sommar det var..


                     

Allmänt · Familj · Foto · Ord
Av Jessika Möller - 20 september 2011 06:16

Jag hade inte kunnat säga det bättre själv!

 

Lady Dahmers läsvärda blogg, hittar ni HÄR.

Av Jessika Möller - 19 september 2011 23:06

Detta är helt fantastiskt och lyllo alla de förvånade lunchgäster & förbipasserande som fick uppleva det här.


Såhär borde det vara på ALLA köpcentrum!


Av Jessika Möller - 19 september 2011 19:32

Morgonen startade med sedvanlig zombiefierad mamma med dubbelseende som famlade sig till nedervåningen för att dricka kaffe. Tackålov hade jag ett Skägg som vaknat före mig, så kaffet var redan klart.


Likt två barn på Julafton räknade vi ner minuterna tills ungarna åkt till skolan, ty den stora älskogen skulle ta plats.( här får ni visualisera er änglakörer och bombastiska trummor) Men eftersom livet är som det är och sällan eller aldrig blir som man hade tänkt sig, upplystes vi av Tonårstrollet att han minsann hade sovmorgon & började inte plugget förrän 10:55. Jamensåklart! (här infaller en hel del svordomar som ej passar sig att skriva ut, minus änglar & trummor).


Skägget skjutsade Lillsessan och jag planerade att fixa smaskig frukost. Kokade ägg, in med havregrynsgröten i micron. Ett kokt ägg mosades ihop med en avocado och i med vitlökssalt. Ett tjockt laget på en knäckebrödsmacka och en kopp honungsvatten. Pling sade micron och gröten var klar. Här upptäckte jag att vi inte hade någon mjölk kvar. Livet, som sagt.


Som den fantasifulle person jag är, chansade jag & gröten fick besök av pucko. Chokladmjölken, ni vet. Det smakade vidrigt, rent ut sagt men svepte i mig det ändå. Hellre äcklig gröt än ingen gröt liksom.


  Macka & honungsvatten, smarr! chokladmjölksgröt, blä!

 

Räddade dagen med att klä på mig tåstrumpor med rosa grisar på. Gladstrumpor kan rädda nästan vilken gråblaskig dag som helst.


  Oj, så glatt allting blev. Tjo!

 

Skjutsade in ett Tonårstroll som musikmässigt har ramlat in på 20-talsjazz. Volymen vreds upp och det var riktigt soft regnåkningsmusik måste jag säga.


Efter att ett Tonårstroll önskats en fin dag minus mammakramar ( det får man tydligen inte längre), rattade jag bilen bort till Gränby köpcentrum. Mitt hår växer som ogräs och behovet av lite piff kändes stort. Så, in på HÅRkonstnärerna alltså. (vad är det med hårsalonger och deras kassa namn? måste alla hårsalonger ha ett namn som innehåller hår och eller sax?)


Tack vare frisörernas drop-in och min tidsoptimism, kunde jag göra något åt detta hår.


  Före. Hej, jag är alldeles ybertrist och vanlig på ett grått, ybertrist & vanligt sätt.

 

    Efter. Ingen himlastormande förändring kanske, men jag är nöjd. Jag kan göra lite som jag vill med håret & framförallt, utväxten på sidorna & nacke är borta. Hurra!


Jag blev nöjd med håret. Nu har jag möjligheten att kamma allt bakåt i något Hillbilly-liknande, tupera upp det i en tuppkam eller helt enkelt låta det ligga ner. Perfekt!


Kvar har jag nu hårtoning och eftersom jag endast har en ynkligt liten skvätt rosa färg kvar, funderar jag på att lägga en tjockare slinga utav den i fram och färga resten utav håret i en lila eller röd ton. Har inte riktigt bestämt mig.


Till kvällsmat stekte vi på trötta köpesköttbullar & blaskigt mos. Maken hade köpt hem och jag tål knappt doften av dom, men i brist på inspiration & ork fick det bli detta idag. Lillsessan hjälpte till mot att jag ordnade brunsås. Lyckan var stor när mamman sade ja.


  "- Jag ÄÄLSKAR brunsås!"

 

  Tack för hjälpen älskade unge!

 


Ikväll planerar jag packning för fullt, då jag på Onsdag sticker ner till Göteborg och Bokmässan. Jag har köpt ett 4-dagarspass inkl alla seminarier och planerar att insupa så mycket inspiration och kunskap jag kan, till mitt eget skrivande. Vem vet, nästa år kanske det är jag som står där med en egen bok i handen!


Bo ska jag få göra hos finaste Ryno och Cissi och deras urgulliga ungar. Stannar ända tills på Måndag och jag funderar på att packa med mig något drickbart att bjuda på. Men det avslöjar jag inte vad det är än! =)


Har slagit på stort inför min Göteborgsresa. Bokade första klass-kupé på tåget, inklusive en tre-rätters. Det här är min egotripp och då vill jag passa på att njuta fullt ut.


Klackarna ska med, för man vet aldrig om de kan komma till användning =)


Vidare har jag meckat med torktumlaren som beslutade sig för att hosta ut allt vatten på badrumsgolvet idag. Självklart när jag som bäst besteg ett tvättberg som återigen växt sig klätterhög. Det var väl tusan vad livet kastade in utmaningar över mig idag!


Frågan är om jag ens vågar färga håret ikväll. Med min tur blir det väl illgrönt eller senapsgult.


Näe, hörrni.


Tror bestämt att jag avvaktar tills imorgon med större utsvävningar. Ikväll vågar jag inte mer än kaffeslurp och Wordfeud. Eventuellt kostar jag på mig en chokladbit. Lite lagom äventyrligt sådär.


Puss!


Presentation


Denna lilla pusselbit har ord som behöver skrivas. Vill du läsa dom, så välkomnar jag dig. Om inte, önskar jag dig en fin dag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogg Topplista

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pusselbiten med Blogkeen
Följ pusselbiten med Bloglovin'

Tassavtryck här!

Ping


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se