Direktlänk till inlägg 3 februari 2011

Alkistant

Av Jessika Möller - 3 februari 2011 16:41

Mina steg tar mig innanför dörrarna till Systembolagets upplysta lokal.


På väg hit hade jag i tanken att rödvin skulle införskaffas. Sådär till en möjlig Fredagskväll bland vänner och familj.


Lite kaxigt stolpade jag fram med blicken sökandes efter skyltar "rött vin". Passerade en man som doftade unkna kläder från en instängd och fuktig vind.


Mina kaxiga steg kom av sig.


Blev stående framför röda viner från Italien, Frankrike och Sydafrika. Läste på flaskornas markeringar och låtsades veta huruvida jag ville ha ett torrt, eller kanske ett med en fruktig bouquet. Mannen med instängda-kläder-doft passerade. I hans vagn låg det två flaskor Vodka och rullade. Han gick med bestämda steg bort mot starkölen och hans stora stövlar knarrade över stengolvet.


Jag rundade hörnet efter att ha låtsasläst alla rödvinsflaskors namn. Kom fram till Bag-in box viner. Till min lycka fann jag ett Chilenskt som jag visste att jag har smakat förr. Greppade den och klev fram till kassan.


Framför mig stod en kvinna och betalade. Jag registrerade att hennes inköp var två flaskor vitt vin. De såg lika tjusiga ut som hela hennes outfit och hennes handväska i skinn svängde på armen.


Bakom mig kom vindsluktsmannen.


Jag såg ner på mina saltfläckiga låtsas Uggs och mina mjukisbyxor som med all säkerhet sett bättre dagar. Insåg där jag stod att jag nog var närmare vindsdoftar´n än tjusighetsdamen.


Tänkte att kanske kassören och tjusighetsdamen tittade på mig på samma sätt som jag såg på farbrorn bakom mig. Kände ett behov av att ursäkta mig själv. Förklara varför jag stod där med en 3-liters låda i handen. Att jag inte var på väg till en parkbänk helt ensam, eller till en ensam lya, där jag tröstdrack med tåriga ögon.


Så var det min tur. Kassören hälsade på mig. Jag hälsade tillbaka. Han drog lådvinets EAN-kod i sin lilla maskin och förklarade att priset var 168 kronor.


Jag ville säga till honom att vi skulle vara 5 personer på denna låda. Eller, nä förresten. Tio personer. Att vi skulle vara tio städade människor som delade på en köttbit och en liten slatt vin i var. För att det var gott. Och lite fint.


Men handen räckte fram pengarna och vi kom aldrig så långt i vår kontakt, jag och kassören. Plötsligt hade han släppt uppmärksamheten till mig och ägnade den åt farbrorn.


Jag lade ner växeln i plånboken och greppade min låda.


Gick med skamsna steg ut ur Systembolaget.


Och kände mig som jordens största alkistant.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessika Möller - 30 juli 2012 20:56

Hej dagboken. Måndagen ljusnades och vi lastade en dotter och övernattningskläder i bilen. Sonen fick stanna hemma och vattna katten. "mot äventyyr" tjoade vi samstämmigt i kör när bilen rullade ut på vägen. I Norrtälje spatserade vi på bästa turistm...

Av Jessika Möller - 29 juli 2012 19:52

Efter ett biobesök tog vi tillfället att besöka stadsparken i Uppsala. Nova älskade varje sekund av det. Men som hon sade: - mamma, lova att vi inte åker hit för ofta! Jag vill ha såhär kul jämt. ...

Av Jessika Möller - 22 april 2012 20:17


Det här är sången till mig själv.   Till min egosyster, mitt jag. Så lång vilsenhet utan fokus, där törnarna tilläts rasera mina kläder.   Till barnet från förr: det blir bra.   Till tjejen från förr: Det är inte ditt fel.   Til...

Av Jessika Möller - 7 januari 2012 13:33

Man kliver upp. Tar två steg från sängen & är i vardagsrummet, som bär spår av gårdagens filmvisning med familjen, lillsessans pyssel och Tonårstrollets häng framför dator. På bord: muggar & glas. På golv framför teven: Nintendo 64 & dess spel.   ...

Av Jessika Möller - 7 januari 2012 01:02


Så kom 2012.   Vi skålade ut 2011 bredvid ruinerna av vårt tidigare hem. Med leende läppar och skratt.   Läppar bedövade av vinet, känslorna utanför kroppen & ända in i själen. Familj & vänner i kylan som fick näsorna att lysa rödaktigt. Kräf...

Presentation


Denna lilla pusselbit har ord som behöver skrivas. Vill du läsa dom, så välkomnar jag dig. Om inte, önskar jag dig en fin dag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogg Topplista

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pusselbiten med Blogkeen
Följ pusselbiten med Bloglovin'

Tassavtryck här!

Ping


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se