Alla inlägg under augusti 2011

Av Jessika Möller - 10 augusti 2011 10:00

Ibland kan en sångtext vara så sann och placera sig rätt in i hjärteroten.


Den här är en sån.


ANNONS
Av Jessika Möller - 10 augusti 2011 09:43

Jag har en man jag snart har delat 19 år tillsammans med. En dryg myndighetsperson och än idag kan jag säga att jag älskar honom högt. Mer än någonsin.


Vi har aldrig bråkat. Under dessa år har vi varit oense ibland och diskuterar gör vi ofta. Vi håller inte med varandra om precis allt. Men vi har aldrig bråkat.


Jag fick frågan en gång om hur vi gör.


Svaret för mig är ganska enkel.


Kommunikation.


Vi pratar med varandra om allt. Inga hemligheter och korten på bordet. Har man en rak och ärlig kommunikation oavsett vad det gäller i ett förhållande ( sex, barnuppfostran, karriär m.m), så finns det heller ingenting att bråka om, oroa sig över eller misstänkliggöra varandra för. Istället för att gå och bära på frustration över något, är det bättre att säga till och lyfta upp ämnet på en gång. Då läggs heller inte onödig energi på osämja och tiden till att umgås på riktigt blir större.


Om kommunikationen fungerar bra, finns heller inte behovet till att bråka om petitesser. Vem bryr sig om toalocket inte är nerfällt? det tar ju längre tid att gå till sin partner & bråkas om det än att helt enkelt fälla ner toalocket själv!


Jämställdhet.

 

Jämställdhet i ett förhållande och en familj, handlar inte om ett 50/50 rakt av. Inte i våra ögon iallafall. Om kommunikationen fungerar, så är jämställdhet det som fungerar bäst i just DIN familj och i just ERT förhållande. Då spelar det ingen roll vem som håller i dammsugaren, vem som jobbar eller byter vinterdäck. Hur vill NI ha det i er familj? kommunicera!


Tacksamhet.


Ibland behöver man bromsa och inse hur bra man har det. Känna tacksamhet för det man har omkring sig. Det är ofta jag stannar upp och känner en oerhörd tacksamhet för att jag kan älska och för att jag är älskad. Det krävs inga dyra middagar, rosenbladsklädda sängar eller särskilt mycket hjärngymnastik för det. Ren och skär tacksamhet för livet och kärleken.


Ordet kommunikation må låta så långt ifrån romantiskt det bara kan, men det fungerar. Och när den fungerar, kommer allt det andra som ett brev på posten.


Så, den hemliga ingrediensen för ett lyckligt och hållbart förhållande är helt enkelt: Öppna käften, prata med varann och ha roligt.


       

ANNONS
Av Jessika Möller - 9 augusti 2011 23:53

Ja, kan man tänka sig.


Pusselbiten kan inte bara skriva. Hon kan fota också.


Om hon får säga det själv.


Och det får hon ju =)


fairytale forest   road   girl   swedish summer     cow  

Någon favorit?

Av Jessika Möller - 9 augusti 2011 23:19

Tänka sig.


Plötsligt har det gått lång tid utan att jag befunnit mig här. Har liksom inte haft orden och behovet av läkning och familjesamvaro har haft en större prioritet.


Det kom en uppförsbacke i form utav FK-bråk och tv-intervju. Detta i samband med terapisessioner och att en makes älskade mormor avled. Många orosmoln och tunga steg.


Så kom våren.


Med takdropp och fågelkvitter. Med balkongkaffe och ljumma kvällar. Leende munnar och varma hjärtan.


Följt av sommarlov för barnen. Med stolta tårar konstaterades att sonen kommit in på gymnasium. Festivaltrippar till Göteborg och Gävle. Tuppkamsklipp och barfotaspring i daggvåta gräs. Skåla i vin och grilla med vänner och familj. Kramas med dom som får hjärtat att sjunga och njuta, njuta, njuta.


Plötsligt blev det Augusti och jag konstaterar att jag mår bra igen.


Jag är redo för vad än livet vill ge mig. Tackar min lyckliga stjärna för allt fint omkring.


På ett småklyschigt vis vill jag påstå att jag mår bättre än jag har gjort på länge. Mina fötter står stadiga i marken och jag vet att jag är jäkligt bra på så många sätt.


Jag vill skriva igen.


Jag vill skriva och jag är redo.


Är du?


 

Presentation


Denna lilla pusselbit har ord som behöver skrivas. Vill du läsa dom, så välkomnar jag dig. Om inte, önskar jag dig en fin dag.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogg Topplista

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ pusselbiten med Blogkeen
Följ pusselbiten med Bloglovin'

Tassavtryck här!

Ping


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se